Over Anker & Anker

Over Anker & Anker

Sinds 2001 worden cursussen verzorgd door Anker & Anker Opleidingen. Als docenten treden op mr. Jan Boksem en mr. Tjalling van der Goot.  Tevens verzorgt mr. Tjalling van der Goot de cursussen binnen Anker & Anker Opleidingen onder de noemer ‘Strafrechtelijke Actualiteiten’ in Leeuwarden en Assen. Die cursus was voorheen bedoeld voor advocaten in het voormalige arrondissement Leeuwarden, thans zijn alle advocaten van harte welkom bij deze laagdrempelige cursus.

De doelgroep bestaat uit advocaten uit heel Nederland. Het gaat om cursussen op het gebied van het strafrecht en het strafprocesrecht. Elk jaar wordt een nieuwe reader (van mei t/m april daaropvolgend) geschreven ten behoeve van de cursisten. Daarin wordt actuele rechtspraak opgenomen evenals ook actuele regelgeving. Daarnaast komen diverse andere onderwerpen aan de orde.

Ook worden cursussen verzorgd op het terrein van het jeugdstrafrecht en het jeugdstrafprocesrecht. Deze cursussen zijn ook bedoeld voor advocaten. Ook op dit terrein wordt elk jaar een reader samengesteld (van oktober t/m september daaropvolgend) ten behoeve van de cursisten. Alle cursussen zijn zeer praktijkgericht.

Anker & Anker Opleidingen komt naar de cursisten toe. De cursussen worden verzorgd in geheel Nederland, van Schiermonnikoog tot Maastricht en ook in België in Gent of Antwerpen. De cursussen worden over het algemeen verzorgd in sfeervolle en markante locaties zoals oude horeca-etablissementen, kastelen en musea. Gemiddeld bezoeken 50 à 60 advocaten een cursus. Per jaar worden zo’n 25 tot 30 cursussen gegeven. De cursus duurt van 13.00 uur tot 17.30 uur.

Klik hier voor een overzicht van onze docenten.